Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Αναβίωση εθίμου Βαρρβάρας & Βιβλιοπαρουσίαση

Την Κυριακή 06 Δεκεμβρίου,στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια λειτουργίας της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ,αναβιώσαμε το έθιμο της Βαρβάρας καθώς επίσης είχαμε την τιμή να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του βιβλίου ,του Υποστράτηγου ε.α Κλεομένη Κούρτη,μέλος της Θρακικής Εστίας Κατερίνης, με τίτλο << Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΛΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ>>.
   
Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Αντιπρόεδρος κ.α Σωτηριάδου Μαρία, με μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο έθιμο της Βαρβάρας, όπως και ο Πρόεδρος κ. Καραφώτης Βελισσάριος , παρουσία των  εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης, προέδρων και εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων ,Μικρασιατών, Κρητών  <<Οι Σταυραετοί>>,οπως επίσης προέδρων των θρακικών σωματείων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Πιερίας και επίσημων προσκεκλημένων.

Η εκδήλωση άνοιξε με την ευλογία της Βαρβαράς και ακολούθησαν τραγούδια από τη χορωδία της Θρακικής Εστίας Κατερίνης.Εν συνεχεία η Αντιπρόεδρος κ.α Σωτηριάδου Μαρία καλωσόρισε στο βήμα τους εισηγητές του βιβλίου,τον Υποστράτηγο Ράμμο Νικόλαο( Διοικητή Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ.),τον κ. Καβουνίδη Αθανάσιο  (Γυμνασιάρχη και Επίτιμος Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Κατερίνης) καθώς και τον κ. Παπαδόπουλο Ευγένειο (Πρόεδρος Συγγραφέων Ν.Πιερίας), με μια σύντομη παρουσίαση των βιογραφικών τους.

Οι εισηγητές αφού πήραν τον λόγο και ολοκλήρωσαν την παρουσίαση του βιβλίου ,συνεγχάρησαν τον Υποστράτηγο ε.α Κλεομένη Κούρτη για το βιβλίο του με τίτλο <<Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ>>,ενώ καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και τους οργανωτές της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση έκλησε με το μοίρασμα της Βαρβάρας και τον μπουφέ, που επιμελήθηκαν οι γυναίκες της Θρακικής Εστίας Κατερίνης.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου