Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

     Ο Σύνδεσμος Θρακών Κατερίνης πραγματοποίησε εκδρομή στα Τρίκαλα την Κυριακή 11-12-2011 για μαγικα Χριστούγεννα με επίσκεψη στο 'ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ' για όλα τα τμήματα του παιδικού χορευτικού του συλλόγου.
      Μια ομάδα 30 παιδιών με τους γονείς τους, με αρχηγό την πρόεδρο κ Δόμνα Μανολωπούλου, την γραμματέα κ Μαρία Σωτηριάδου, και τον έφορο χορευτικού κ Βελησσάρη Καραφώτη ξεκίνησαν την Κυριακή το πρωί με προορισμό την πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. Επισκέφτηκαν τον παλιό 'Μύλο Ματσόπουλου' ο οποίος μεταμορφώθηκε σε 'Μύλο των ξωτικών'.
      Εκεί ήταν εγκατεστημένα,το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών, χαράς,δημιουργίας, ελπίδας και γλυκών χριστουγεννιάτικων τοπικών γεύσεων. Είδαν απο κοντά τους πρωταγωνιστές του παραμυθιού να εργαζονται σκληρά και να προετοιμάζονται για να πραγματοποιήσουν όσες περισσότερες ευχές μικρών και μεγάλων. Παντού χαμόγελα παιδικά και όχι μόνο, που τόσο μα τόσο έχουν λείψει. Τα  φουγάρα είχαν πάρει μπροστά και σκόρπιζαν απίστευτες μυρωδιές. Τα γρανάζια λαδωμένα, οι μηχανές δούλευαν ακατάπαυστα και φτιάχναν όλο και περισσότερα παιχνίδια.Οι μύλοι δούλευαν και παρήγαγαν. τα πολυπόθητα υλικά για όλες τις γευστικές  Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες.
     Ο Αι Βασίλης με τα ξωτικά, παντού παρόντες! Μοιράζονταν μαζί μας τα πολύ καλά κρυμμένα μυστικά της επιτυχιμένης, όλα αυτά τα χρόνια, αποστολή τους  Ο Τρύκης και  ο πηθούλης μας ξενάγησαν στο εργαστήρι κατασκευών ζωγραφικής ανακύκλωσης και στις τοπικές χριστουγενιάτικες λιχουδιές που με τα αγνά τοπικά υλικά αποτελούν την μυστική συνταγή της υγιεινής διατροφής.
     Σημεία αναφοράς του Μύλου το πιο πρωτότυπο εργοστάσιο σοκολάτας όπου τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία και τη διαδρομή του αγαπημένου τους 'απαγορευμένου καρπού', το Εργαστήρι Ανακύκλωσης Παιχνιδιών, ο φούρνος του Μύλου, το ταχυδρομείο των ξωτικών, το Εργαστήρι ζωγραφικής προσώπου, όπου τα ξωτικά ζωγράφιζαν τα παιδικά προσωπάκια με χιλιάδες οικολογικά χρώματα, με πινέλα και αστερόσκονη. Όλα τα διαδραστικά αυτά εργαστήρια 'ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ'.
    Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στο Δήμαρχο Τρικαίων κ. Χρήστο Παππά για την διοργάνωση αυτής της Χριστουγενιάτικης γιορτής η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
     Για την διοργάνωση και επιτυχία αυτής της εκδρομής, εργάστηκε σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου Θρακών.
     Ευχαριστούμε θερμά το πρακτορείο ταξιδίων   'velonis tours' για το ασφαλές και ποιοτικό ταξίδι που μας πρόσφερε.


                            Ευχές για καλές γιορτές απο το
                                           Δ.Σ.
                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου