Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Οι ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΑΝΑΒΙΩΣΑΝ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ «ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ»




Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Συνδέσμου Θρακών Κατερίνης, Θρακιώτες & φίλοι του Συλλόγου γιόρτασαν την Ελληνική Παραδοσιακή Αποκριά. Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος κ. Μανωλοπούλου-Βακάλη Δόμνα και αφού καλοσώρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του Συλλόγου στην Αποκριάτικη εκδήλωση, αναφέρθηκε στο ιστορικό και τη σημασία της Αποκριάς. Το έθιμο αναβίωσε το επίλεκτο τμήμα του χορευτικού του Συλλόγου,που δίδαξε και παρουσίασε ο καταξιωμένος χοροδιδάσκαλος ,εκπαιδευτικός κ.Δημόπουλος Γεώργιος, δρώμενα και μουσικά χορευτικά με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Ακολούθησε το κάψιμο του Φανού με παραδοσιακό γλέντι.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφεριάρχης κα. Μαυρίδου Σοφία, ο υποδιοικητής της 24ης Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων κ. Κούρτης Κλεομένης, εκπρόσωποι των Βουλευτών Παπαγεωργίου Αθανάσιο και Κουκοδήμο Κων/ντίνο, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Χατζηκώστας Γεώργιος, Νατσιός Στέφανος ο τέως πρόεδρος του Συνδέσμου Θρακών Κατερίνης κ.Καβουνίδης Αθανάσιος ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης κ. Κωνσταντινίδης Κων/ντίνος εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων των Συλλόγων Μικρασιατών & Κάτω Αγ. Ιωάννη.Το Δ/Σ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για μια ακόμα φορά τον Δήμαρχο Κατερίνης κ.Χιονίδη Σάββα & τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Κατερίνης κ.Καρατζόγλου Χαράλαμπο για την συνεχή ηθική & οικονομικοί στήριξη του Συλλόγου σε κάθε εκδήλωση. Τους Συλλόγους Κάτω Αγ.Ιωάννη & Μοσχοποτάμου «Δρυάνιστα» για αντικείμενα που παραχώρησαν για την επίτευξη του εθίμου. Ευχαριστεί επίσης όλα τα μέλη του Δ/Σ που εργάζονται άοκνα για την προώθηση των σκοπών & στόχων του Συλλόγου,τις Κυρίες & Κυρίους που βοήθησαν στην εξυπηρέτηση των παρευρισκομένων.Τους ρόλους του εθίμου «ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ» ερμήνευσαν οι κάτωθι :
Νάχαμος Αχιλλέας , Παπανάκου Πόπη , Τσιλικίδης Χαράλαμπος , Καραφώτης Βελισάριος , Τζιάστας Πασχάλης , Κουζώνης Γεώργιος , Παπανάκος Πέτρος , Παπανάκου Δήμητρα , Σιδερά Ολυμπία , Κεραμίδου Ολγα , Κοντσέ Παναγιώτη, Σινωπίδου Νόρα , Καούρη Σοφία, Δόχτση Πολυτίμη , Βουδούρη Γεωργία , Μεκερίδου Δήμητρα , Δράντζιου Στέλλα , Τόνα Νίκη, Κουτσιαρή Ελένη , Δημοπούλου Μαίρη ,Τριγώνης Γεώργιος.
Με τιμή για το Δ/Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου